We use cookies in this website. Read about them in our privacy policy. To disable them, configure your browser properly. If you keep using this website, you are accepting those.
OK

HAUSER

  • Groep & afmetingen
  • Design
  • Kleur
  • Wielen & banden

When speed is important.

Not just only fast

De Hauser werd speciaal gebouwd voor de momenten waarop snelheid van het grootste belang is. Sprints, afdalingen, tijdrit of triatlon: deze aero fiets is er klaar voor.
Het uitzicht van de Hauser wordt gedomineerd door de brede aerodynamische onderbuis, die net als de staande buis een zogenaamde “Kamm-tail” vorm heeft. In de jaren 30 van de vorige eeuw ontdekte de Duitse natuurkundige Wunibald Kamm dat een druppelvorm waarvan de “staart” recht wordt afgesneden de lucht turbulentie vermindert en dus zeer gunstige aerodynamische eigenschappen heeft. De Kamm-tail vorm wordt veel toegepast in de auto industrie. Legendarische modellen als de Ferrari Dino, de Ford GT40 en de Aston Martin DB6 gebruiken deze techniek om de luchtweerstand te verlagen.


De ultradunne staande achtervork wordt heel laag aan de zitbuis gelinkt. De zadelklem zit in het frame ingebouwd. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar vermindert ook de luchtweerstand. De zadelpen kan 180 graden gedraaid worden zodat de renner een compactere tijdrit/triatlon houding kan aannemen. Een andere innovatie is het gebruik van steekassen in het voor- en/of achterwiel. Deze uit de mountainbike wereld afkomstige technologie biedt verschillende voordelen: ze zijn stijver, veiliger en preciezer. Hierdoor krijg je een meer voorspelbaar weggedrag. Daarnaast zorgen steekassen vooral voor een probleemloze inbouw van de
wielen waarbij de remschijf altijd correct uitgelijnd blijft. Slepende remmen behoren hierdoor tot het verleden. Het wiel wordt immers altijd in exact dezelfde positie ingebouwd, wat met snelspanners niet mogelijk is.


Om deze snelle fiets tot stilstand te brengen kan u kiezen tussen schijf- of velgremmen. De achterste velgrem is onderaan de liggende achtervork aangebracht en is van het direct mount type. Het frame is uiteraard compatibel met elektronische groepen. Alle kabels lopen netjes door de framebuizen. De hydraulische kabel voor de voorste schijfrem loopt ook binnenin de voorvork. Zoekt u een snelle en veelzijdige racefiets die er mooi uitziet en mee is met de laatste trends, dan bent u bij de Hauser aan het juiste adres.

SPECIFICATIONS

  • Geometry: sloping
  • Frame: Carbon UD 24T
  • Weight frame: 1120gr
  • Weight fork: 44gr
  • Available sizes: XSS / M / L / XL
  • Brakes: rimbrakes or discbrakes

Niet zeker van het gekozen design en kleurencombinatie?
Vraag uw gratis ontwerp aan

Base: HAUSER
1288,00 EUR

Total:

1288,00 EUR