We use cookies in this website. Read about them in our privacy policy. To disable them, configure your browser properly. If you keep using this website, you are accepting those.
OK

EPS technologie

De EPS technologie is een specialiteit die een enorme kennis over composietvezels vraagt. Er zijn dan ook maar een drietal gespecialiseerde carbon fabrikanten die deze technologie volledig beheersen.

Het EPS systeem laat toe om minder carbon te gebruiken dan andere systemen en geeft toch de perfecte compressie in alle hoeken van het frame. Het resultaat is een PRORACE frame van uitzonderlijke sterkte en kwaliteit. Elk frame wordt dan ook grondig gecontroleerd op zijn stijfheid om zeker te zijn dat het de juiste gelaagdheid van carbon heeft.

Elk honderdste frame krijgt ook een volledige EN-test. Waar een andere carbon-maker maar 3 verschillende frames gebruikt, 1 voor elke test, worden bij Prorace alle 3 de testen op elk frame uitgevoerd: de “fatigue” of vermoeidheidstest, de flex test én de impact test. Prorace eist bovendien ook dat frames 30% sterker uit de testen komen dan wat normaal vereist wordt. 

Het EPS systeem wordt nu al toegepast op de volgende Prorace modellen: Ravia, Vicco, Sphinx, de Hunt en nu ook met de nieuwe INTI.

Odoo text and image block
Odoo image and text block

CHYPS

CHoose Your Paint System

Modieus, kwalitatief, stijf, vederlicht en aan een onklopbare prijs-kwaliteitverhouding: de fietsen van PRORACE zijn hoegenaamd geen one-trick pony’s. Maar wat ze pas echt uniek maakt is de mogelijkheid om elk frame volledig naar eigen smaak te personaliseren. Dat is voor een groot deel te danken aan het Choose Your Paint System of kortweg CHYPS, het ontwerpsysteem uit eigen keuken waarmee iedere fietsliefhebber nu in staat is een eigen design uit te werken en zo dus zelf mee het uiterlijk van de fiets te bepalen.
 

Vraag je ontwerp aan